Пятница, 29.03.2024, 18:56
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2009 » Апрель » 2 » Коли завершиться браконьєрське свавілля?
Коли завершиться браконьєрське свавілля?
12:20
Весна відчувається у всьому: в повітрі, на землі, у співучому концерті птахів, яких все більше прилітає з вирію… Пора розмноження. Про яке полювання тут може йти мова? Як може піднятися рука з рушницею на поросну свиноматку, зайчиху, яка жде приплід, пташку, яка щойно звила гніздечко. Все відроджується, народжується…
Але ж є люди, яким все ніпочім. . Пам’ятаєте, рік тому в районній газеті було опубліковано знімок вбитої дикої свиноматки і поряд до десятка поросят, убитих на землях Краснянського лісництва. Скільки тоді журналісти не добивались в правоохоронних органів, хто і як покараний з браконьєрів, скільки не запитували депутати на сесіях, чули одне: «Справа розслідується». Нині, кажуть, вона закрита. Відчуваючи таку безкарність, не дивина, що так вільно почувають себе браконьєри.
Працівники районної організації УТМР, борючись з незаконним полюванням, постійно проводять перевірки-рейди мисливських угідь з залученням активу УТМР. Але інколи навіть доходить до абсурду, коли застають на місці злочину браконьєрів, ті починають звинувачувати… самих єгерів, щоб викрутитися.
Минулої суботи, 28 березня, бригада виїхала на мисливські угіддя на землі Кам’янської сільської ради, річки Ворсклиця і Ворскла. Вони помітили джип ПП Слабоспицького Ю., який вже не раз підозрювався єгерями у здійсненні незаконного полювання. Така ось манія у людини: коли захочу, тоді й полюю. Тож вирішили подивитися, чи є у машині зброя і здобич. Але як тільки він помітив єгерів, відразу почав телефонувати комусь. Як пізніше вияснилось, зробив неправдиве повідомлення в РВ УМВС, повідомивши, що не він, а єгері проводять полювання. Таким способом хотів відвести від себе підозру і скомпрометувати працівників УТМР. Це спрацювало, на місце негайно прибули працівники міліції.
Бачачи такий поворот справи, на місце події запросили і журналістів, але коли наша машина під’їхала, нам перегородили дорогу працівники ДАІ:»Далі проїзд заборонений».
На місці зустрічі розгортались цікаві події. Дев’ять працівників міліції, озброєні автоматами, здається, більше слухали вказівки самого Ю.Слабоспицького. Прибулий О.Олійник, голова Тростянецької РО УТМР, зачитав витяг з Закону «Про мисливське господарство та полювання», що доводило правомірність дій рейдової бригади, і попросив провести об’єктивне розслідування, обстежити автомобіль Ю.Слабоспицького.

Темніло, працівники міліції чомусь затягували час у дискусіях та безпідставних звинуваченнях єгерів, ніяких слідчих дій відносно Ю.Слабоспицького так і не провели. Довго складали протокол, брали пояснення у О.Олійника. Більше того, Слабоспицького і його напарника Ю.Пономаренка залучили навіть понятими при огляді рейдового автомобіля єгерів, хоча поряд було достатньо інших прибулих людей. З вигляду джипа Ю.Слабоспицького було очевидно, що добре дісталось машині, яку ганяли по ярках, глибоких коліях, польовій стерні.

Пояснення вже брали під світло ліхтарика. Як повідомив О.М.Олійник, на цьому справа не закінчилась:

— За вказівкою О.Д.Ємельяненка, начальника РВ УМВС, мене з членами рейдової бригади запросили в міліцію, пояснивши, — для деяких уточнень. В райвідділі я знову надав документи, що підтверджували правомірність рейду. Незважаючи на це, у членів бригади безпідставно були вилучені рушниці, на їх прохання видати на руки протокол про вилучення зброї і детального опису її — відмовили. На всі наші запитання чули одну відповідь: виконуємо наказ начальника райвідділу.

Тримали нас, не пред’являючи жодних звинувачень, майже до другої години ночі. Працівники міліції опечатали службове приміщення РО УТМР, що не дало можливості наступного дня виконувати службові обов’язки. Лише втручання міського голови Ю.Бови, депутатів міської ради в ситуацію щодо незаконного нашого утримання в стінах райвідділу, нам дозволили покинути райвідділ.

Поведінка Ю. Слабоспицького не піддається ніякій критиці: він себе тут почував, як вдома, раз по раз заходив до кабінету начальника — ну справжній тобі герой цих подій. А все це від вседозволеності. Хоча в минулому за плечима за ці злочини мав покарання.

Так у 1988 році був притягнений до кримінальної відповідальності за незаконне добування лося, у нього було вилучено карабін, його виключено з лав товариства мисливців і рибалок. 8 листопада 2008 року на очах рейдової бригади з групою мисливців витягнув з автомобіля незаконно добуту козулю і викинув в лісопосадку. Тоді на місце також виїжджала опергрупа. Проводилась перевірка, результат — відказаний матеріал. Тобто справу «зам’яли».

5 березня цього року членами рейдової бригади було знову помічено машину Ю.Слабоспицького в мисливських угіддях Тростянецького лісництва, яку затримати не вдалось. І це далеко не повний перелік порушень цієї особи, ласої до незаконної здобичі. За що так «прикривають» наші правоохоронці Ю.Слабоспицького? Чому допускають таку вседозволеність? Яку відповідь може дати начальник райвідділу міліції О.Ємельяненко? Про перебіг подальших подій будемо інформувати наших читачів.

Просмотров: 1001 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 1
1 правдина  
0
Забрал ли Олейник чучело из рябца, которого он привез к Пономаренко на следующий день(убитого на этой охоте)? или как вещдок рябца не вернула милиция?

Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024