Среда, 24.04.2024, 11:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
Какое у Вас отношение к рекламе?
Всего ответов: 56
Форма входа
Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2009 » Июнь » 18 » Кому не до вподоби розвиток нашого міста?
Кому не до вподоби розвиток нашого міста?
11:11

Здається, більшість тростянчан вже звикла до постійних звинувачень, що лунають на адресу міської ради та її голови Юрія Анатолійовича Бови з уст різних «борців за справедливість», які будь-що намагаються очорнити зроблене з допомогою все нових і нових методів. Хто ці люди, напевно, не треба нагадувати тростянчанам, як і те, який їх особистий вклад у розбудову нашого міста.

Очевидна і провідна роль лідера цієї боротьби – Миколи Яковича Березіна, який ніяк не вгамується після того, як його «попросили» з посади очільника району. Незважаючи на зміну верхівки районного керівництва, у його послідовників методи роботи в районі залишилися старі – залякування, численні перевірки, штрафи, небажання прозоро і публічно працювати. А головне слухатися «порад» Миколи Березіна. Все, на що надіялися тростянчани після помаранчевої революції, кануло в бездну, бо районом і досі «опікується» Микола Березін. Його вмінню викрутитися з майже безвихідної ситуації можна позаздрити. Куди, наприклад, поділися численні кримінальні справи, порушені відносно нього у 2004-2005 роках? На диво, він зумів не лише не сісти на лаву підсудних після того, що натворив у районі, а навіть став депутатом обласної ради завдяки партії Вітренко, де його хутко, мабуть, за чималу суму пригріли.

Сьогодні Микола Якович уже повчає всю область, як треба розвивати території, втілювати в життя соціально-економічні плани. Жителям Тростянеччини гірко дивитися на його обличчя по телебаченню, особливо селянам, які залишилися без роботи в зруйнованих господарствах. Ця людина, мабуть, взагалі не має совісті. Як ще можна пояснити той факт, коли приховавши свій пенсійний вік, він став працювати у обласній раді на постійній основі, мабуть, плануючи отримати добру пенсію державного службовця. Не вийшло. Правоохоронні органи швидко вгамували незаконні бажання Миколи Березіна. Довелося піти. Та не минуло і півроку, як він вже виступив проти вчорашнього свого колеги, голови обласної ради В’ячеслава Шапошника і, мабуть, за таку завзятість і отримав мандат радника голови обласної адміністрації.

Тепер настав час помститися і показати, хто в районі хазяїн. З цим Микола Березін не забарився і розпочав активні дії проти міського голови Юрія Бови. Саме за його активного лобіювання до нашого міста і завітала перевірка, та не проста, а в складі спеціалістів майже усіх відділів і управлінь облдержадміністрації. На чолі її, звісно став сам Микола Березін.

Чому саме до Тростянця? Що насправді криється за цими діями? Чи об’єктивні перевіряючі? Які будуть наслідки перевірки? З цими питаннями ми звернулися до міського голови Юрія Анатолійовича Бови.

— Це вже не перша перевірка, яка приїздить до Тростянця, — сказав міський голова. — За чотири роки, що я очолюю міську раду, кого тільки не довелося бачити в її стінах. Були і об’єктивні перевіряючі, і такі, які писали усіляку нісенітницю, не звертаючи уваги на наші аргументовані законодавством пояснення. Приводом для перевірок служать різні наклепи, котрі надсилають до усіляких інстанцій Ю.Слабоспицький, О.Новохатський, М.Панкін, голови районної ради та адміністрації Є.Холодов і С.Бабич. Вони намагаються будь-що очорнити мене у очах громадян нашого міста, навісити всілякі ярлики, перекручуючи різні події та видумуючи неіснуючі факти. За цими людьми, на моє глибоке переконання, стоїть Микола Березін, до думки та повчань якого дуже прислухаються у стінах райради та райдержадміністрації. Вони не можуть спокійно жити, адже за ці роки мною були зруйновані злочинні схеми по відмиванню бюджетних коштів, поставлено крапку у поборах підприємців, ведеться боротьба з неплатниками податків, в голос заявляється про явні корупційні дії районного керівництва навколо ринків міста, викриваються численні зловживання з бюджетними коштами, що мають сьогодні місце у діях Є.Холодова та інших посадовців району.

Наведу кілька прикладів: більше, ніж півмільйона гривень витрачено лише у 2008 році всупереч діючому законодавству понад норми на утримання численного апарату районної ради та її очільників. Сотні тисяч гривень осідають у кишенях людей, причетних до роботи ринків, які повинні надходити до міського бюджету. Роками не сплачуються кошти за використання землі під Будинком побуту, колишньою поліклінікою та іншим районним майном, а це десятки тисяч гривень втрат знову ж таки бюджету як міста, так і району.

А що діється на деяких приватних об’єктах, куди за часів Березіна не ступала нога контролюючих служб? Так на оптовій базі Яковенка, через яку проходять десятки тон усіляких товарів від пива до продуктів харчування, працює… дві особи. Інші, немов привиди, начебто і є, але ні у звітності, ні при сплаті податків їх немає. Орієнтовний збиток лише від діяльності цього підприємця нараховується у майже сотню тисяч гривень лише до міського бюджету. Повірте таких прикладів чимало. І з цим спрутом треба боротися, крок за кроком очищаючи наше місто від усілякого бруду, залишеного попередньою владою, не давати нинішнім ра-йонним нуворишам обкрадати бюджет, а значить нас з вами.
Тому і триває неоголошена війна проти мене та людей, які разом зі мною працюють над розвитком нашого міста. Мої опоненти добре розуміють, що наближаються місцеві вибори, які повинні відбутися вже у березні наступного року. А оскільки хвалитися за свою роботу їм нічим, то головне, що намагаються робити, це максимально нашкодити мені, не дати нормально працювати, через свою газету «Новини Тростянеччини», ледь не в кожному номері виливають бруд на мене. Саме таким методом вони намагаються нав’язати виборцям свою політику, політику по усуненню міського голови Юрія Бови з посади будь-якими методами.
Цього разу до нас на перевірку завітали майже 80 (!!!) перевіряючих з різних служб. Уявіть собі, як можна швидко дати усім відповіді, якщо у міській раді лише 25 спе-ціалістів. Та, мабуть, завдання і полягало в тому, щоб для декого паралізувати роботу міської ради. Інакше це не назвеш. Чому не можна було поступово, наприклад, протягом місяця проводити перевірку? Це дозволяє робити законодавство і ми не заперечуємо, бо працюємо відкрито і прозоро. Недарма усі документи, що стосуються діяльності міської ради, є як у моїх прибічників, так і у опонентів.

Але саме максимально загострити обстановку навколо цієї перевірки, мабуть, стояло завданням у Миколи Березіна. Та й час вибрали знову вдалий, знаючи, що міський голова буде у відрядженні у складі делегації від Кабінету Міністрів до Брюселю. Спілкуючись перший і другий день з деякими перевіряючими, мені було добре видно їх настрой. Одні приїхали дійсно подивитися, як ми виконуємо делеговані державою повноваження по утриманню дитсадків, розвитку спорту, охорони історичної спадщини, тощо, а дехто вже через десять хвилин спілкування з нашими посадовцями витягував з портфеля акт з різними «недоліками» у роботі міського голови та міської ради. Дуже очевидне намагання знову і знову сформувати «пакет порушень», при цьому абсолютно не дивлячись на наші пояснення, на дійсний стан речей. Я передбачаю, що вже через кілька днів Микола Березін з різних трибун буде трясти цим пакетом так званих «порушень». А щоб таких порушень було побільше, він особисто ще раз, у п’ятницю, зібрав у райдержадміністрації керівників управлінь та відділів і наполегливо майже три години «роз’яснював», як треба писати, бо акт без порушень він, як заступник голови комісії, не підпише. Дехто відразу після такої «накачки» почав виконувати настанови, написавши нісенітницю. Ми, звісно, такі документи не підписуватимемо. Звичайно, якщо будуть конструктивні зауваження чи пропозиції щодо покращення нашої роботи, візьмемо їх до уваги у подальшій роботі. Ніхто не каже сьогодні, що у нас усе ідеально. Адже, щоб усі повноваження виконувати, потрібні чималі кошти, якими держава нас не може забезпечити, а район не бажає співпрацювати. Стара приказка стверджує, «хто не працює, той не помиляється». Я гадаю, що остаточний мій коментар буде після надання міській раді повного акту перевірки, який ми обов’язково розглянемо у колективі, на виконкомі і, напевно, на сесії міської ради.

— Нещодавно Едуард Холодов, голова райради, на одному з зібрань з мешканцями міста, яке відбувалося у райраді, акцентував на тому, що чим більше Ви робите у місті, тим більше на цьому наживаєтеся. Як Ви це прокоментуєте?

— Що тут коментувати. Напевно, він по собі судить. Якщо дійсно так було, то чому не навів приклади, на чому я наживаюся. Мені б це було цікаво. Краще б розповів, чим він займається, керуючи майже чотири роки районом. У нас бюджет міста лише 7 мільйонів гривень на рік, з них лише на дитсадки більше 3,5 мільйона іде. Порівняйте їх з майже 50 мільйонами районного бюджету. Тому при таких коштах ми намагаємося економити кожну копійку і, незважаючи на кризу, ще й намагаємося рухатися уперед, розвиваючи та благоустроюючи наше місто. Не забуваємо ми і звітувати як перед депутатами за використання коштів, так і перед нашими жителями, як на зустрічах-звітах, так і на сайті міста, де є уся необхідна інформація. На жаль, цього пан Холодов чомусь не робить, а звіти його на сесіях навіть звітами важко назвати, один сором за такий «розвиток» району.

— Юрію Анатолійовичу, після такого бруду та нападок, які лунають на Вашу адресу, чи не виникало бажання покинути цю роботу, щоб поберегти свої нерви?

— Йдучи на цю посаду, я добре усвідомлював, який спадок приймаю, як у сфері господарчій, та і у політичній площині. Та комусь же треба припинити все, що творилося у районі та місті десятки років. Звісно, роботи багато, за день чи місяць, навіть за рік чи два її не переробити. Та я йшов працювати у міську раду з реальним планом дій, який послідовно впроваджую у життя. Добре, що навколо мене згуртувалися небайдужі тростянчани, депутати міської ради, члени виконкому. Людей, які мене підтримують з кожним днем більшає.

Навіть ті, хто не вірив у мене спочатку, хто піддався на різні провокації, повірив у брехню, наразі розкрили очі, побачивши реальну роботу на благо міста, яку я роблю не сам, а з великим колом однодумців, яким завдячую за підтримку. Тому я ніколи не опущу руки ні перед якими перепонами чи труднощами, що будуть на шляху. А для своїх опонентів скажу, що ми зробимо наше місто ще кращим — я в це вірю.

 
Просмотров: 2026 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024