У минулому сезоні цукру було вироблено 1 млн.600 тис. тонн, а щоб забезпечити внутрішній ринок треба близько 2 млн. 200 тис. тонн. Через нерентабельність вирощування цукрових буряків посіви торік скоротились в півтора рази. Якщо експортувати цукор у Казахстан, Узбекистан і Грузію будуть і надалі такими темпами, як нині, то до літа українцям його просто не вистачить, бо влітку починають консервувати фрукти, варити варення. Це свідчення Марії Колесник, керівника аналітичного департаменту «Консалтингового Агентства ААА». За її словами відпускна ціна заводу може вирости до 5 грн. за кілограм (сьогодні ще 2,5 – 3,5 грн.), а в торгівлі ціна може піднятися до 7 грн. Теоретично, коли почнеться дефіцит цукру, то його можна завозити з-за кордону, але чи буде це дешевше, ніж вирощувати свій?