Понедельник, 06.05.2024, 02:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2008 » Январь » 24 » Посудіть самі
Посудіть самі
12:52

Шановна районна влада! Сьогодні в ДНЗ «Казка» створено всі умови для повноцінного перебування і навчання 174 дітей віком від 1,5 до 6 років. З вересня відкрили дві ясельні групи, давши батькам можливість раніше вийти на роботу. За радянські часи у місті працювало 11 дошкільних закладів, за роки незалежності їх лишилось 5. Невже й далі допустимо їх закриття, адже у місті народжуваність почала збільшуватись. Без фінансової підтримки районної ради, дієвої зацікавленості кожного депутата дошкільні заклади не виживуть. А погіршення матеріально-технічної бази, неможливості проведення капітальних ремонтів, проплати за енергоносії, несвоєчасна виплата зарплати, неоздоровлення дітей влітку — все це може викликати соціальну напругу. Просимо виділити на утримання дошкільних закладів міста субвенцію 500 тис. грн.

39 працівників ДНЗ «Казка»

Здається, більш красномовніших аргументів годі й шукати, адже ці звернення — крик душі і ставання на коліна в проханні. Чому вони повинні просити за наших дітей? Хіба можна на дітях економити?

Формування бюджету — це завжди нервова і копітка робота, особливо, коли нічого ділити. Але хороший господар завжди вийде з ситуації, продумає звідки, де, скільки взяти, щоб вижити сім’ї. Скільки разів у ці дні міський голова Ю. Бова закликав керівників районної ради і держадміністрації зібратися за столом переговорів, проаналізувати, переглянути, розподілити, але на свої численні пропозиції не отримав відповіді. Хоча заглянувши в проект бюджету 2008 року, навіть непересічному громадянинові стане зрозуміло, кого обділили, а кому й гарний куш додали. Якось під час наради Н. Зикова, начальник фінансового управління, сказала, що у нас на 43 одиниці більше бюджетних працівників, ніж передбачено штатним розкладом. Наприклад, за роки незалежності шкіл поменшало, учнів — відповідно, а в штаті районного відділу освіти 43 працівники, з яких 11 у методичному кабінеті, 20 (!?) — у бухгалтерії, 3 економісти, 2 секретарі. Більше того, для колишньої завідуючої дитсадком «Калинка» В. Соломахіної введено посаду методиста з зовнішнього тестування, якої немає у жодному районі області. Тим більше, що саме тестування проводитиметься раз на рік для випускників на базі ЗОШ №5. Якщо торік на утримання Палацу дітей та юнацтва виділялось близько мільйона гривень, то в новому році вже — 1 млн. 531 тис. 536 грн. Якщо торік на утримання апарату районної ради виділялось 783 тис. грн., то в цьому — добавили собі ще 300 тисяч гривень. Або такий приклад. На фізичну культуру виділено понад 729 тис. грн., в районі діє спортклуб «Надія», кошти якому виділяються тільки на зарплату директору і бухгалтеру. Чому, наприклад, не приєднати їх до ДЮСШа, а частину коштів направити на різні спортивні заходи, тоді б не довелось тренерам ходити з простягнутою рукою. Ще один нонсенс — утримання за рахунок бюджету, а це майже 700 тисяч гривень, господарської групи з штатом 42 (!?) особи. Якщо раніше вони завозили продукти в школи і дитсадки, то нині цим займаються приватні підприємці. Далі. Навіщо в апараті районної ради два радники, три спеціаліста по комунальній власності, які «опікують» Будинок побуту і до десятка об’єктів? Цим роботи мало, то ще й депутату районної ради В. Кліпікову знайшли тут місце — четвертого фахівця. І таких прикладів можна навести чимало.

Голова районної ради Е. Холодов не тримає в секреті, що в резерві районного бюджету є два мільйони гривень. То чому ж тоді так дорослі обділяють дітей? З цього приводу і зібрався мітинг перед будинком держадміністрації чисельністю до 500 осіб.

— Районна рада нині розробляє проект бюджету 2008, за яким нам жити цілий рік, — звернувся до присутніх міський голова Юрій Бова. — Не один день ведеться вже розмова, щоб спільно переглянути бюджет, але нас не хочуть чути. Вкрай не вистачає коштів на потреби комунальних служб, культуру, дитсадки, благоустрій міста. Обіцянки, що в березні буде переглянуто бюджет, — це затягування часу, повірте, я вже це пройшов. Торік у ці дні Холодов теж обіцяв виділити 180 тисяч гривень, але отримали лише 84 тисяч, тому й зарплати не виплатили у грудні колективам дитсадків.

Якщо з 3 млн. 300 тис. грн. на утримання дошкільних закладів виділять, як обіцяють, 2 млн. 600 тис. то, щоб вижити, нам доведеться закрити два дитячих садки. Резервні ж кошти підуть на утримання апарату влади, підвищення заробітної плати чиновникам.

Ми повинні відстоювати свої позиції. Не повинні стояти осторонь і політичні партії, їх представники — депутати, за яких ми голосували. На жаль, керівники району глухі до наших прохань. Гірше того, у районі виявляється вже введено цензуру, бо мені відмовили у виступі по районному радіо, а працівникам пригрозили звільненням з роботи. І хоч прокурор виніс протест, мій виступ так і не був озвучений в ефірі.

На дружні вигуки мітингуючих нарешті вийшов голова районної ради Е. Холодов. Але його слова не сприймалися мітингуючими, навіть його погрози, що дошкільні заклади міста можуть повернути в комунальну власність району. Не задовольнив їх і виступ Сергія Бабича, заступника голови райдержадміністрації. Зацікавлених запросили на засідання постійно діючих комісій районної ради. Але там не дали слова, висловити пропозиції ні міському голові, ні керівникам ДНЗ, ні представникам комунальних служб. Влада була непохитна, начебто нічого не відбувається. Обурила людей і пропозиція Ю.Ромашова дати йому час і Н. Зиковій на обідню перерву, мовляв, через 40 хвилин поговоримо, хоча громада мерзла на вулиці.

До пізнього вечора в «білому домі» лунали пристрасті, які, здавалось, були втихомирені обіцянкою, що все ж таки міському бюджету буде виділено 400 тис. грн. На жаль, наступного ранку це все виявилось маревом… Бюджет прийняли без змін.

Просмотров: 1243 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024