Суббота, 27.04.2024, 08:28
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2008 » Май » 5 » Відкритий лист
Відкритий лист
17:27
Президенту України Віктору Ющенко
від сумської громади

Шановний Вікторе Андрійовичу!

7 квітня, в день Благовіщення Пресвятої Богородиці, як грім серед ясного неба, сумчани з тривогою і прикрістю сприйняли звістку про звільнення з посади голови Сумської обласної державної адміністрації Павла Степановича Качура. Громадськість Сумщини вважає, що таке рішення прийнято через викривлену інформацію або ж її брак. Невмотивованість звільнення породжує неоднозначні думки щодо вивіреності стратегії та методів кадрової політики у команді Глави держави.

Сумська громада щиро вдячна Павлу Качуру за те, що упродовж одного року та трьох місяців він показував приклад ефективної роботи першого керівника області з новим управлінським мисленням та підходами до впровадження в області державних рішень, Президентських ініціатив, пріоритетів та принципів, моральних засад — курсу, взятого демократичною командою, які підтримує все українство

Він наповнив новим змістом роботу державного службовця будь-якого рівня. Уміння визначати пріоритети в діяльності, працювати на високий кінцевий результат — і при цьому всю роботу будувати не заради паперової звітності, а через призму інтересів простих людей, задоволення їх потреб. Люди мають розуміти, що робить влада і для чого, прозорість її кроків можна забезпечити, інформуючи громаду, — це його переконання. Керівники райдержадміністрацій, а потім і він сам публічно склали звіти не вищому керівництву, а громаді. Це — стиль і принципи роботи П.С.Качура.

Вперше до керівників усіх рівнів не застосовувався підвищений тон, методи погроз і залякування. Ми відчули себе людьми, яких поважають. Замість роботи «з-під палки» «на пана» — пошук оптимальних шляхів і зацікавленість у результаті. Не було бездумних кадрових чисток. Павло Степанович будував стосунки з нами, як з партнерами, захоплював роботою і мав максимальну віддачу від підлеглих. Ці методи застосовувалися і у співпраці з громадськими організаціями, партійними осередками, творчими спілками.

Цей лист — не про поточну роботу, яка була у П.С.Качура під пильним контролем, а про яскраві управлінські кроки. Ним напрацьований і презентований інвестиційний план розвитку регіону — реальний, амбітний і цікавий для внутрішнього і зовнішнього інвестора, саме у цьому є потужний невикористаний потенціал для місцевої економіки. Сумщину він відкрив для себе, як край з надзвичайними можливостями і перспективами, про які, на жаль, мало відомо за її межами. Тому багато уваги приділяв питанням формування іміджу області, поширенню інформації про багатий і цікавий регіон. Він ефективно вирішував у столичних коридорах влади питання коштів, укладання угод і привернення уваги до Сумщини. Це сприяло вирішенню місцевих проблем: відновлення роботи зупинених підприємств, енергозбереження, відродження села, ремонту доріг, забезпечення медицини, освіти, потреб соціально-вразливих верств населення.

Справді, відчуття меншовартості тиснуло на область давно. Та потім чим більше дізнавались про неї, тим більше відкривалося можливостей для поповнення місцевого бюджету: нові туристичні перлини, відновлення авіаційного сполучення, яскраві культурно-мистецькі фестивалі, відновлення історичної минувшини. Павлу Степановичу вдалося відчутно підняти дух патріотизму.

Якщо коротко, то всі, хто має здатність оцінити і порівняти стилі і методи роботи, результати праці, зараз говорять, що Сумщині вперше так поталанило з керівником і його зняття — чи не найбільша стратегічна помилка. Але, як відомо, немає таких помилок, які не можна виправити. Для всіх нас це — сигнал до того, щоб ми підсумували зроблене разом, і згуртувалися навколо розпочатих справ.

Ми дуже віримо, що ситуація буде змінена на користь усім мешканцям області, громаді, що буде врахована наша думка. Адже пріоритетність інтересів простих людей — це не порожнє декларування владних гасел, не використання електорального загалу у перетягуванні виборчих симпатій. Це цінності, які сповідуєте Ви, як наш Президент, у які щиро вірить Сумщина.

10 квітня 2008 року. Ю. Бова, Тростянецький міський голова, С.Пак, заступник міського голови м.Суми, К. Полтавець, голова сумського обласного товариства «Україна — світ»,С. Бутенко, голова СООНРУ, К. Білолюбська, голова СООУ «Меморіал», В.Михайлова, голова громадської ради при Сумській ОДА, Г.Поліщук, голова СГО «Вербена», С.Лустенко, голова Сумської обласної організації ПЗУ, І.Демченко, голова Сумської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України», К.Станкевич, голова спілки громадських організацій м.Суми, Л.Букін, член правління СОМБ «Студентське братство Сумщини»,О.Сахно, голова сумської міської молодіжної організації старшокласників, Р.Ворошило, голова правління Сумського обласного благодійного фонду «Милосердя», Д. Стрижак, отаман Сумського козацького полку, О. Шевченко, голова правління Сумського обласного товариства «Просвіта», О.Гончаренко, голова спілки підприємців Тростянеччини, А.Заяц, голова правління ГО «Голос громади», В. Ігнатенко, виконавчий директор Тростянецького благодійного фонду «Доброта» та інші.

 
Просмотров: 1054 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024