Суббота, 04.05.2024, 12:23
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Сентябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2008 » Сентябрь » 15 » Конфлікт між підприємцем і автостанцією
Конфлікт між підприємцем і автостанцією
14:51

Через автостанцію в Тростянці проходять щодня десятки автобусів в різні регіони і міста України. Якщо фасад станції облагороджено, то затилля будинку досі має непривабливий вигляд, навіть не пофарбоване. Приміщення втратило своє пряме призначення — в ньому немає кімнати для відпочинку матері і дитини, для водіїв. Натомість тут знайшли собі місце сім приватних користувачів; діють: бар, аптека, магазин, перукарня, зал ігрових автоматів тощо. Ще донедавна майданчик для заїзду автобусів був не огороджений. Першим проявив ініціативу огородити автостанцію підприємець Володимир Іншин, житло і приватне підприємство якого примикало до автостанції і потерпало від цього. Три роки тому він поставив шиферну огорожу, а в березні цього року одержав дозвіл місцевої влади на встановлення тут торгових кіосків. Для цього він поступився своєю приватною територією. Коли установив кіоски, 36 метрів огорожі і упорядкував прилеглу територію назрів конфлікт — про свої права заявила автостанція і «Сумиоблавтотранс», які перед кіосками і огорожею почали городити свою.

Прояснити ситуацію, ми звернулися до підприємця В. В. Іншина, міського голови Ю. А. Бови та начальника автостанції м. Тростянця І.В. Соромітько.  
Володимир Іншин:
— Коли будували автостанцію, майданчик під неї підняли на два метри, наші садиби перетворилися на болота. Довелося завозити землю, а протягом кількох років очищати свої садиби від сміття, яке скидали нам пасажири і сама станція. Коли одержав дозвіл на встановлення торгової точки, виділив для цього і частину свого городу. Разом з кіосками я поставив огорожу, упорядкував територію, освітлив її. Затратив понад 6 000 грн.. І тут почались проблеми. Керівник ВАТ «Сумиоблавторанс» Тертишний заявив, що я створюю незручності пасажирам, тому повинен прийняти кіоски, а якщо цього не зроблю він огородить мене забором. Свою погрозу він виконує. 
Юрій Бова, міський голова:
— Дії керівників автостанції і «Сумиоблавтотранс» протизаконні, постільки проект будівництва автостанції не передбачає огорожі навколо цієї споруди. Про це, а також про незаконність її встановлення ми попереджали голову правління ВАТ «Сумиоблавтотранс»М. М. Тертишного, який особисто зі своїм заступником приїжджали в Тростянець і спілкувалися зі мною. На жаль, Микола Михайлович проігнорував наші зауваження і почав будівництво огорожі без необхідних дозвільних документів, як це передбачає Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні». Міська рада буде змушена звернутися до прокуратури та суду, щоб припинити самочинство. На мій погляд, автостанції, ВАТ «Сумиоблавтотранс» замість того, щоб перешкоджати діяльності підприємця і городитися, треба звернути увагу на ремонт будівлі, асфальтового покриття платформ, зробити навіси на них, лавки та збудувати безкоштовний туалет, як вимагає законодавство. А замість цього від них лунають погрози підприємцям.

Соромітько Ірина Вікторівна, начальник автостанції м. Тростянець:
— Є план розміщення огорожі, згідно з яким планується і встановлюється огорожа. Згідно з ним будуть встановлюватися також турнікети з боку кіосків біля магазину “Велес”. 

Просмотров: 990 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024