Суббота, 04.05.2024, 05:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2008 » Декабрь » 4 » Будемо їздити від зарплати до штрафу, а далі пішки?
Будемо їздити від зарплати до штрафу, а далі пішки?
13:09
Десять днів, як ДАІ, почало штрафувати по-новому в 10 разів більше і поголовно від водіїв до пішоходів. За цей час в Україні оштрафовано водіїв за порушення правил на дорогах на 10 млн. грн. То ж як, будемо їздити від зарплати до штрафу, чи дотримуватимемось правил? Адже, погодьтеся, відношення нашої заробітної плати з штрафами не вкладається ні в які рамки.
Треба сказати, що в нашому невеликому містечку ми відчули дисциплінованість водіїв. Тепер все частіше вони спиняють авто перед «зеброю», даючи дорогу пішоходам, не так мчать по центральних вулицях. Тепер вони не розмовлятимуть по побілці за кермом, пам’ятатимуть, що у них є в салоні паси, в бардачку аптека, а в багажнику — вогнегасник, нарешті почнуть уважно дивитись на дорожні знаки, паркуватися за правилами тощо. За даний період, повідомив начальник ДАЇ О. Комишанський, на дорогах спокійно і постукав по дереву. Щодо перевезення пасажирів по місту, треба переглянути водіям режим роботи, у кого з власників є можливість міняти ГАЗелі на ПАЗи, де допускаються і стоячі міста в салонах, в часи «пік» випускати на маршрути більшу кількість машин, щоб скоротити час чекання. Високі вимоги, а відповідально і штрафи тепер і до дорожньо-комунальних служб за неналежне утримання доріг. Будуть штрафи і за невчасну підсипку вулиць під час ожеледиці, прибиранні їх після снігопадів, не проведення ямкового ремонту, не встановлення дорожніх знаків, які часто є першопричиною ДТП. З останніх подій. Після сильного вітру впало дерево на дорогу, в темряві зіткнулось три машини, на щастя, жертв немає. Або, дорожники закінчили ремонтувати Ваглицький міст, а попереджувальні знаки про ремонт не зняли. І тут роботи чимало, хоча в місті останнім часом зроблено багато для водіїв і пішоходів, це і освітлення, і встановлення «лежачих по-ліцейських», і ремонт покриття вулиць.

Тепер щодо останніх аварій. Водію ЦРЛ, якого
затримали напідпитку на скутері, надовго запам’ятається перший день відпустки. Щоб сплатити штраф 2555 грн., не вистачить і відпускних. Правда, суд може позбавити його права керування авто на 1-2 роки, але він тоді залишиться без роботи. Є ще варіанти: 40-50 годин громадських робіт або адмінарешт на 7-10 днів.

Аналогічне покарання чекає і двох скутеристів, один з яких п’яним упав з скутера на вул. Радомлянській, отримав травми, лежить в гіпсі, тож доведеться витрачати ще гроші на лікування. З другим порушенням ціла історія. Водій однієї організації на службовому автомобілі був затриманий з ознаками сп’яніння. Правда, він пояснив, що це з вчорашнього дня лишилось. Проте доведеться йому сплатити 2550 грн. Постраждали в даному випадку ще два чоловіки — завгосп, який оформив путівку, але не мав права. За це він сплатить штраф 425 грн., і механік, який випустив на лінію несправну машину і за це буде покараний штрафом в 680 грн.

За даний період також було оштрафовано двох водіїв по 250 грн. за порушення правил зупинки авто ( один на «зебрі» біля денного ринку), стільки ж заплатили і два водії за порушення правил на перетині перехрестя по вул. Калініна, Набережній, двох водіїв покарано за те, що не користувались паском безпеки.

Після чималої перерви знову скутеристи і мотоциклісти почали користуватися шлемами, їх масово закуповують у магазинах.А що ж кажуть самі водії і пасажири з приводу нових штрафів?

СЕРГІЙ М., водій маршрутки:

Штрафи, звичайно, «убийственные». Раніше ми возили більше пасажирів, тепер беремо тільки по кількості сидячих місць. Це викликає обурення. І тепер зупинки тільки в установлених місцях. Як просилась старенька вчора, щоб висадив її біля дому, а я їй кажу:»Бабусю, зупинка для мене обійдеться дуже дорого»МАКСИМ Р., водій служби «Таксі»:

Важко доводиться звикати до таких правил, але дещо переборщили. Я, наприклад, обома руками за те, щоб по максимуму платили ті, хто сідає за кермо в п’яному стані, але за інші порушення можна було б менші дати штрафи.Група медпрацівників, які очікували маршрутку біля лікарні. З обуренням:

— Нам від цього аж ніяк не краще. Судіть самі, три маршрутки інтервалом в 5 хвилин ідуть одна за однією: 15.45, 15-50,
15-55, ми працюємо до 16.15. Відразу виходить стільки людей, в 16.35 йде маршрутка на Перекалки, відповідно в неї сідають її жителі, ми чекаємо ще півгодини і в підсумку сідає в маршрутку лише 10 чоловік. Скільки решті чекати? Це у великих містах одна за одною йдуть маршрутки, у нас доки дочекаєшся.

Просмотров: 932 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024