Четверг, 02.05.2024, 12:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2009 » Январь » 17 » Вихідні були «гарячими»
Вихідні були «гарячими»
10:56
Якщо під час морозу чи заметілі ви побачите біля каналізаційних люків робітників, які ломом чи відбійним молотком розбивають брили мерзлої землі, щоб дізнатися, де трапився порив у водомережі, з вдячністю подумайте про цих людей, бо робота у них нелегка і, як на зло, найчастіше її доводиться виконувати у вихідні…
Якщо під час морозу чи заметілі ви побачите біля каналізаційних люків робітників, які ломом чи відбійним молотком розбивають брили мерзлої землі, щоб дізнатися, де трапився порив у водомережі, з вдячністю подумайте про цих людей, бо робота у них нелегка і , як на зло, найчастіше її доводиться виконувати у вихідні…

У суботу, 10 січня, до чергового ТЖЕУ надійшло повідомлення, що в будинку №52 по вул.Горького вода заливає підвальне приміщення. Виїхавши на місце, бригада швидко виявила причину і пробила каналізацію, а КП «Тростянецькомунсервіс» викачав три машини нечистот. Це один з прикладів злагодженості, яку продемонстрували комунальні служби міської ради. Але є набагато складніші випадки.

…Зранку 7 січня, на Різдво, мешканці п’ятиповерхового 24-квартирного будинку №9 по Нескучанській вулиці помітили, що впав тиск води, а через кілька годин вона зовсім перестала надходити. Що трапилось: перемерзла траса чи в будинку десь лопнула труба водомережі? Якщо перша причина, то ремонтом повинна була зайнятися служба лікарні (на балансі якої водозабір), якщо в будинку — це справа ТЖЕУ, але ж у погрібах консервація мешканців не померзла. Ситуацію ускладнювало різке зниження температури.

Після повідомлення, яке надійшло від мешканців до міськради, на місце виїхали все ті ж чергові комунальники, ТЖЕУ та Комунсервісу. Як вияснилось, стався порив на території лікарні, тому і було перекрито воду мешканцям багатоповерхівки. Оскільки головний лікар А.Плахтиря сказав, що у нього нічим ремонтувати засувку, яка вийшла з ладу, ТКС погодився допомогти, бо розуміли, що люди без води.

Та 8 і 9 січня мешканці продовжували носити відрами воду на верхні поверхи, конкретно у лікарні нічого не пояснювали. Мовляв, у нас є вода, а що у будинку нема — нас не цікавить. 10 січня вранці міський голова Юрій Бова зібрав терміново нараду з участю всіх комунальних служб та представників МНС. Виїхали на місце, почали розбиратися, де ж перемерзла траса за той час, що не було води. З-під снігу очистили люк пожежного гідранту на території ЦРЛ — води не було. Більше того, виявилось, що він несправний. Подумалось, а раптом виникла б пожежа в лікарні (поруч дитяче відділення)— чим гасити? Від іншого гідранту до будинку — метрів 200. Де шукати порив? Біля будинку ще один каналізаційний люк, відкрили, вирішили тут перевірити, зрізавши болти засувки, відкрили вентилі — побачили сліди води.

Довелось відкрити одну з квартир на першому поверсі, перевірити стояки. Далі обстежили підвали, в яких кожен мешканець зробив невеличкі сховища під картоплю, овочі, консервацію. Нарешті після майже доби пошуків було виявлено ділянку у водомережі, де промерзла вода. Година, дві, три… Здавалось, мороз міцнішав, мерзли руки… Заздрісно дивитися у вікна будинку, де тепло і затишно. Але слюсарі-водяники КП «Тростянецькомунсервіс» В’ячеслав Ложечник, Олександр Сергієнко, Анатолій Яценко, яких ще зранку забрав з домівок водій Олег Манаєнко, працювали незважаючи ні на що. Поряд з ними свою роботу виконували слюсарі- сантехніки ТЖЕУ Юрій Бондаренко, Олександр Телятников, Олег Воїнов, Володимир Молчанов, Віктор Каруна. Працювали в суботу до вечора, а в неділю до 3-ої години дня, довелось ще й пробивати каналізацію, яка забилась за ці дні.

Ось так в мороз доводиться працювати комунальникам, забезпечуючи нас комунальними послугами. Та у цій ситуації дивує інше. Головний лікар А. Плахтиря, якому ще напередодні ті ж комунальники допомогли ліквідувати аварію на ЦРЛ, проявив бездіяльність по відношенню до жителів багатоповерхівки, заявивши, що і він два дні був без води. Складнощі у головного лікаря виявились і в нервовому плані, бо, коли приїхала комісія, почав показувати характер, навіть припинив спілкуватися з присутніми, пішов до лікарні. Та побачивши, що люди роблять свою справу і без нього, повернувся. Проте почав погрожувати кореспонденту, заборонив проводити фотографування, немовби знімали секретний об’єкт. Звідки така позиція? Чому журналістів треба принижувати, лякати? Така позиція головного лікаря вразила робітників, керівників комунальних служб, мера міста і його заступника, присутніх мешканців будинку. Якщо завтра раптом виникне серйозна аварія на території ЦРЛ, що, цікаво, тоді буде робити головний лікар після такого відношення до комунальників?

У таких критичних ситуаціях на першому плані повинно бути взаєморозуміння.

Просмотров: 857 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024