Воскресенье, 28.04.2024, 09:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2008 » Январь » 25 » -----Звіт----
-----Звіт----
15:55
Форс-мажор для опозиції
Минулого вихідного у районному Будинку культури пройшов звіт міського голови Ю. А. Бови про роботу за 2007 рік. Задовго до початку зборів почали підходити люди. Масовості, напевне, сприяло й те, що напередодні по місту поширювались листівки, віддруковані в місцевій друкарні масовим тиражем, без підписів, що коштувало неабиякі гроші — копія виступу Ю. Слабоспицького на останній сесії районної ради про начебто бездіяльність міського голови по розвитку міста і заклик до збирання підписів громадян за його відставку. Чому ж сам ініціатор не з’явився на збори, не виступив? Безперечно, відчував, що громада не сприйме його безпідставної критики, бо люди побачили, скільки зроблено у місті в умовах дефіциту бюджету.

Хто із злобою, радуючись, чекав нових випадів на мера, хто з співчуттям і вдячністю міській раді за роботу — з таким настроєм йшли на зустріч. Нагнітало атмосферу й те, що на очах у всіх кілька молодиків розвішували на стіні плакати з черговими, і знову безпідставними, нападками на міського голову. Та коли після показу прекрасного фільму про наше місто вийшов на сцену міський голова зал вибухнув оплесками. На досаду нечисленній опозиції — переповнений зал, глибока тиша, зосереджена увага всіх на сценічний екран, де в фотознімках, таблицях, цифрах і фактах, чіткій, все об’ємній і лаконічній доповіді Юрія Бови майже півтори години тривала розповідь про те, скільки, де, за які кошти і як було зроблено в нашому місті протягом минулого року. До того ж кожному учаснику зборів при вході в зал було вручено узагальнені показники про роботу виконкому міської ради по виконанню соціально-економічного розвитку міста за минулий рік. Це і робота самого апарату міської ради, його відділів, міськвиконкому, досягнення в галузі освіти, культури, охорони здоров’я, правопорядку, соціального захисту населення, будівництва, капітального ремонту, детальний звіт про роботу комунальних служб міста. Тобто кожен з присутніх міг пригадати чи почути, що зроблено, мав змогу переконатися в раціональному використанні коштів громади.

Недоречними були плакати, які раз по раз піднімали найняті молодики (жаль, що їх втягують в таке неподобство), бо люди бачили, що дійсно міськрадою зроблено багато. Цього разу, як ніколи, на збори прийшла вся влада, правда, Е. Холодов, голова районної ради, витримав тільки саму доповідь, а потім швидко вийшов з зали, за ним поспішив С. Бабич, заступник голови РДА, хоча потім повернувся. Доповідач чітко і зрозуміло відповідав на письмові і усні запитання, оперуючи численними цифрами і фактами. З заявою - протестом проти брехливих заяв купки підприємців на чолі з Ю. Слабоспицьким при підтримці районної влади на міського голову виступила Н. Шевлякова, депутат районної ради. Були згадані і судові позови, постійне цькування газети «Новини Тростянеччини», заборона виступів по районному радіо навіть після втручання прокурора району і врешті прагнення добитися відставки мера способом фінансового зашморгу при формуванні районного бюджету. Це все спроби відволікти увагу громади від сьогоденних проблем і реалій життя, намагання нав’язати їй думку про «непорядного і некомпетентного» міського голову.

Якщо запитання пересічних громадян зал сприймав спокійно, то депутатів районної ради О. Новохатського, О. Касьяненка, ПП М. Мірошниченка, вчителя П. Роженка — неадекватно. Спроби щось втнути, зірвати збори — не пройшли.

— Збори підписів людей з питання референдуму щодо недовіри міському голові — це вже агонія Ю.Слабоспицького і його прибічників, — таке красномовне резюме висловлювали люди після звіту.

Просмотров: 1248 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024