Понедельник, 29.04.2024, 09:04
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2009 » Апрель » 9 » Губернатор може звільнити С.Бабича, голову Тростянецької РДА
Губернатор може звільнити С.Бабича, голову Тростянецької РДА
11:08

Таку заяву зробив Микола Лаврик на розширеній нараді, яка відбулась в Сумах на минулому тижні. На нараді обговорювалось кілька питань, одне з яких було про закупівлю за державні кошти товарів та послуг. Після доповіді О. Сітака, начальника обласного управління економіки ОДА, та О. Цупра, заступника голови ОДА, настрій багатьох присутніх у залі можна було назвати шоковим. Кричущі факти розкрадання державних коштів, зловживання службовим становищем, підробка службових документів, штучне завищення цін на продукти харчування, ігнорування вимог ОДА були виявлені під час перевірки обласним управлінням економіки в м. Суми та у відділі освіти Тростянецької райдержадміністрації.

Мова йшла про харчування дітей у школах, виявлення серйозних порушень, як в харчуванні дітей, так і в закупівлях продуктів. Було наведено приклад, коли в ЗОШ №5 з початку року жодного разу не завозилось молоко, замість нього використовувалось згущене, яке розбавляли по завищеній пропорції. Як сказав О.Сітак, вартість однієї порції — 39 коп., а скільки було таких порцій? Мабуть, дізнавшись про перевірку, стали виправляти накладні на відпуск товару, намагаючись замести сліди зловживань. Це теж виявили перевіряючі. Меню в цій школі не узгоджувалось, лише директором, в ньому значились одні страви, а годували іншими («замість оладів давали… цибулю (!?), чай, хліб з маслом»). Називались й інші приклади елементарного розкрадання державних коштів, які виділяються на харчування дітей. О.Цупро заявив, що перевірка виявила тих, хто сумлінно дотримується законодавства в галузі закупівель, і тих, хто прилип до бюджетних коштів, особливо це явно в освітній галузі. Також з обуренням повідомив, що в Тростянецькому районі в центральну лікарню завозиться курятина невідомого виробництва, один з місцевих виробників постачає ковбасу в школи не власного виробництва, а з Полтавської області.

Після цього на трибуну запросили очільника нашого району С.Бабича. Сергій Олександрович пояснив, що «те, що озвучене, мало місце… Може, це збіг обставин, може, це навмисно? Людина, яка відповідала за розрахунки, лягла в лікарню. Так, ми міняли накладні протягом 24-25 березня. Ми змогли виявити ряд недоліків, над якими нині працюємо. Ми ще не заплатили жодної копійки з бюджету і все повернемо або за рахунок підприємців, або самих порушників».

Слухати таку самовпевненість губернатор далі не став, його обуренню не було меж. «Чому ЗОШ №5 не отримала жодного літра молока? Ви ж керівник району, ви ж ніби піклуєтесь про дітей?» М.Лаврик дав С. Бабичу тиждень на усунення недоліків і всіх порушень, при цьому попередив, що той буде звільнений з роботи, якщо факти повторяться. У висновку губернатор обурливо сказав, що розкрадання — це м’яко сказано, це «беспредел». Чим годуємо дітей, чому завозимо продукти іноземного виробництва, коли в області є м’ясо. Невже польські яблука смачніші, ніж наші? Саме тому було дано відповідне доручення Службі безпеки, контрольно-ревізійному відділу Сумської області, прокуратурі провести детальні перевірки кожного закладу на предмет виявлення осіб, які в такий скрутний час кризи наживаються на дітях, радив звертати першочергову увагу на якість продуктів харчування. Після заслуховування головного лікаря СЕС міста Суми його було звільнено з роботи.

Дійсно, в сьогоднішню скруту кожен орган державної влади повинен економити бюджетні кошти, саме цим доводячи свою професійність і відданість державним, а не власним інтересам. Нарада красномовно довела, що в Тростянецькій райдержадміністрації зовсім по-іншому розуміють державні інтереси. Невже так завантажені роботою, що жодного разу не поцікавились, а що їдять наші діти і по якій ціні їм обходяться обіди? Можливо, під загрозою бути звільненим з посади, наш голова РДА почне наводити порядок у підвідомчих установах?

Про факти закупівлі неякісних продуктів, про недоліки в харчуванні наших дітей у школах та недоліки в інших бюджетних установах можна зателефонувати на «гарячу лінію» по тел. 22 – 37 – 48, а також на телефон довіри контрольно-ревізійного відділу 68-70-32.

Просмотров: 1194 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024