Воскресенье, 28.04.2024, 22:47
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2009 » Апрель » 30 » Відключення газу не буде!
Відключення газу не буде!
15:15
міліція продовжує займатися самоправством
***Кому хочеться викликати нездоровий ажіотаж серед жителів міста? ***Приватний підприємець стала заручником служб, які дали дозвіл на встановлення павільйонів.
 

Минулого тижня газета «Новини Тростянеччина» спробувала налякати, що від газопостачання можуть бути відключені на кілька місяців квартири 7,5 тисячі сімей, 152 установи, промисловість міста, бо торгові павільйони по вул. Горького на розі з Набережною, як виявилось, стоять на небезпечній відстані від підземного газопроводу. З цього приводу в районну раду були екстрено скликані керівники служб, члени техногенної комісії. Винесено рішення: негайно усунути виявлене порушення, а просто кажучи, демонтувати або перенести павільйони ПП Р. Бови.

Про це йшла мова і на засіданні виконкому міської ради, і на засіданні техногенної комісії при міській раді, де було заслухано інформацію Ю.А.Бови.

— У 2006 році ПП Бові було надано дві земельні ділянки для розміщення торгівельних точок по вул.Горького і Заводській. Обстежувалися і складалися акти по вибору ділянок, які підписали начальники — інспекції ДАБК Максимець, відділу земельних ресурсів — Бала, АВБ — Гречаник, Держекоінспекції — Шульга, головний лікар СЕС — Дударенко, начальники СДПІ-24 — Загребельний, відділу культури — Перетятько, РЕС — Хільченко, цеху газового господарства — Гончаренко, ДАІ — Золотаревський.

Висновок у всіх був один — вибрана ділянка рекомендується під установку торгового павільйону. Ні зауважень, ні обмежень. Пройшовши всі експертизи, заява була затверджена на сесії міської ради, встановлено павільйони і два роки підприємець справно платила за оренду, користуючись земельними ділянками, давши місту десяток робочих місць.

Але раптом виявилось, що павільйон по вул. Горького встановлений на небезпечній відстані від газопроводу (1 м і 1,45 м замість рекомендованих правилами 2 м), а магазин на Заводській взагалі стоїть на газопроводі. Куди ж дивилась газова служба, підписуючи дозвіл? Чому ні архітектура району, ні відділ земельних ресурсів не вказали, що немає жодних обмежень по землекористуванню? Перевіряла всі документи і районна прокуратура — порушень не виявила. Однак інспекція Держгірпромнагляду написала припис на усунення цих порушень. Є два варіанти — перенести газопровід, чого ніхто не буде робити, або переставити павільйони.

ПП Р. Бова згодна переставити павільйони, але хто їй компенсує всі затрати? Папери у неї правильно оформлені, більше року павільйони працюють, ніхто ніяких претензій не пред’являв, газопровід нікого не турбував (доречі поряд стоїть кіоск «Газ-вода» на тій же трубі), але нікого це не цікавить. Щоб переставити павільйони, треба всю роботу починати наново: з оформлення землі, обходу всіх дозвільних служб, а це затрати не тільки матеріальні, а й забере багато часу. До речі, законодавство сьогодні дозволяє виділити земельну ділянку лише через аукціон.

Члени техногенної комісії вирішили створити комісію при заступникові міського голови, до якої б входили представники всіх необхідних служб, і на місці визначити чи існують варіанти перенесення торгівельних павільйонів або виділити для них іншу земельну ділянку в межах цього району. Після оформлення акту видачі земельної ділянки підприємцю Р. Бові подати заяву на затвердження на сесію міської ради для дозволу виготовлення проектної документації. Рекомендувати їй, врахувавши всі понесені збитки, подати позов до суду з метою з’ясування винних осіб у несвоєчасній інформації про наявність газопроводів на цій ділянці, і за їх рахунок відшкодувати понесені збитки. Бюджет відшкодовувати в цьому випадку нічого не буде та і не повинен.

Члени комісії звернулися з проханням в інспекцію Держгірпромнагляд і ВАТ «Сумигаз» щоб дати відстрочку для вирішення цієї проблеми в межах діючого законодавства. Газ же відключати виконком міської ради заборонив, бо це викличе технічну небезпеку і припинить роботу багатьох підприємств.

Як повідомив міський голова, він особисто спілкувався з начальником Держгірпромнагляду в Сумській області і, враховуючи всі обставини, знайшли вірне рішення щодо подальшого розвитку ситуації. Газ, запевнив Ю.Бова не відключать, а також додав, що це елементарна провокація, направлена на дискредитацію міського голови і його дружини. За цим стоять певні районні керівники, які тільки й видумують, що зробити проти міського голови, краще б роботою займалися.

Члени комісії розглянули надзвичайну ситуацію, яка склалась з водопостачанням в райвідділі внутрішніх справ. Після оприлюднення факту, що районний відділ протягом 15 років споживав воду і не платив за неї комунальній службі міста, КП «Тростянецькомунсервіс» оштрафував керівництво на 2 983 грн. 74 коп. і надав техдокументацію для проведення необхідних робіт по законному підключенню райвідділу до центральної водомережі міста, вказавши строки.

Минув місяць, але нічого не було зроблено. О.Ємельяненко, начальник райвідділу, написав заяву, що райвідділ відмовляється від послуг.

Але перед великодніми святами виникла надзвичайна ситуація: у чистий четвер зникла вода в багатоповерховому будинку по вул. Хмельницького, в квартирах електрозаводського виселку. Всі користуються водою з центральної мережі, яка проходить через подвір’я міліції. Оператор на водоканалі зафіксував значні втрати води.

Як вияснилось, з усного розпорядження керівництва райвідділу невідомі особи самовільно закрили засувку, пошкодивши її. Постільки вона була скручена, вода почала заповнювати колодязь. Довелось вживати екстрені заходи. На подвір’ї міліції викопано колодязь, але водою користуються не прокачаною, без аналізів СЕС. Коли комісія все ж побувала тут, побачила, як з центральної водомережі б’є вода. Щось більше побачити не вдалось за словами Е. Стефанюка, начальника «ТКС», бо все, що було зроблено, заховано під шаром асфальту. Вирішено звернутися до відомчої СЕС і прокуратури.

Просмотров: 1250 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024