Суббота, 20.04.2024, 03:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Наш опрос
любовь существует?
Всего ответов: 20
Форма входа
Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Круглий Двір"
Главная » 2009 » Июнь » 18 » За крок до техногенної катастрофи
За крок до техногенної катастрофи
12:08
були жителі елекрозаводського виселку у вівторок
 
Напередодні, ввечері у понеділок, директор ЗАТ «Електропобутприлад» Є.Анісов повідомив у міську раду, що відключить від електропостачання КНС і очисні споруди. Мовляв, на заводі склалась скрутна економічна ситуація, електроустановка потужністю 30 квТ на годину завдає значних збитків. Чим це загрожувало жителям виселку? Внаслідок несвоєчасної відкачки каналізаційних стоків 12 багатоповерхівок фекалії затопили б всі прийомні колодязі, підвали багатоповерхівок, прийомне відділення КНС, пошкодили б насоси і довелось би не один день вдихати неприємні запахи. Комунальникам було б нанесено значної фінансової шкоди і великих фізичних затрат по відновленню роботи КНС і очисних споруд.

А на ранок попередження перейшло в дію: електроенергію таки відключили. Тому було екстрено скликано нараду при міському голові з участю М. Мар’єнкова, директора району електричних мереж, В.Голубничого, голови постійної депутатської комісії по промисловості міської ради, представників комунальної служби та спеціаліста по захисту прав споживачів..

Свої дії Є.Анісов мотивував тим, що електроустановка безгоспна, у 2005 році була покинута тодішнім ліквідатором Д.Пєхтєрєвим, фактично він її нікому не передавав. І просив розглянути це питання у комплексі, тобто з одночасним вирішенням зменшення орендної плати за землю свого підприємства.

 
Ось тут і розкрилась мотивація цієї протиправної акції. Справа в тому, що на одній з останніх сесій депутати і міська рада підвищили розмір орендної плати за землю ЗАТ «Елекропобутприлад», привівши її до відповідності з іншими підприємствами. Так у 2005 та в 2006 році до ЗАТ «Електропобутприлад» було застосовано за оренду землі мінімальний коефіцієнт, у 2007 році теж надавались пільги, давши можливість заводу загалом зекономити на цьому близько 100 тисяч гривень, які не надійшли до міського бюджету. Та до гарного швидко звикаєш. На жаль, Є.Анісов зрозумів це по своєму і вирішив, незважаючи на загрозливу ситуацію, в якій могли б опинитися жителі елекрозаводського виселку, вдатися до шантажу міської ради і комунальників, відключивши КНС від електропостачання в разі не вирішення його земельного питання.

Кілька годин тривали гарячі дебати в кабінеті міського голови, звинувачення власника заводу і роз’яснення спеціалістів, мотивування, пошуки виходу з ситуації і було страшно подумати, що увесь цей час очисні споруди не працювали. Вразила заява директора заводу про те, що очисні споруди і КНС комунальники довели до аварійного стану і не належно виконують роботу по обслуговуванню, що викликало негативну реакцію як самих комунальників, так і спеціалістів міської ради. Адже всім добре відомо, що в 2005 році, коли завод було поділено на дві частини ВАТ і ЗАТ ЕПП, очисні споруди буквально в руїнах прийняли комунальники, щоб хоч якось продовжити роботу до будівництва нової КНС. Проте Анісов стояв на своєму, не бажаючи йти на компроміс. Непоступні були і члени комісії, котрі твердо заявили про недопустимість будь-якого шантажу, внаслідок якого постраждають люди. Та Є.Анісов продовжував відстоювати свої вимоги:каналізаційна мережа проходить частково по землях заводу, за яку він платить оренду. Отже комунальники повинні йому сплачувати за використання труб, по яких тече каналізація. Такого нахабства ніхто з присутніх не чекав. Тому вирішили вийти на місце і розібратися. Коли ж комісія вийшла на місце, з’ясувалось, що саме комунальники безкоштовно обслуговують цю мережу, чистять, промивають її, завод ні копійки не витрачає на її обслуговування і експлуатацію. То за що ж платити гроші? Тільки тому, що в ці мережі скидають свої стоки з контори заводу та з філіалу університету, який орендує приміщенні? Невже цього не знав Є. Анісов, висуваючи свої вимоги? Невже жадоба до заробітку будь-якою ціною стоїть найголовнішим завданням у цього керівника? Невже проблеми, які він створив місту, його жителям йому чужі? Довелось довго проводити роз’яснювальну роботу міському голові. В результаті, близько обідньої пори електропостачання на КНС було добровільно відновлено. До речі, йдучи по території колись цього потужного флагмана нашого міста дивували не лише напівзруйновані приміщення, а й величезні чагарники, якими заріс завод. Навіть мак тут червонів, невже для наркоманів? Мабуть, давно не заглядали сюди ні інспектори по охороні земель, ні працівники санстанції…

Цього разу міському голові вдалось знайти спільну мову з директором Є.Анісовим. Але чи є гарантія, що не повторяться такі неправомірні акції? Чому керівник заводу стоїть поза інтересами жителів електрозаводського виселку, мешканці якого практично всі працювали на даному заводі, зводили його цехи, які «вдало» були приватизовані і сьогодні майже знищені.

Просмотров: 1416 | Добавил: sadovnychyi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024